Jog-, és érdekvédelem

Munkavégzéssel kapcsolatos érdekvédelmi szolgáltatások

A szakszervezeti tagság munkajogi ügyben a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége keretében működő jogsegély szolgálat biztosít tanácsadást és képviseletet.

Jogsegély szolgálat

Elérhetőség:
1033 Budapest Vörösvári út 101.

Dr. Gál Andrea

Dr. Dorogi Ákos

Társadalombiztosítási szolgálat

A szakszervezeti tagság társadalombiztosítási (nyugdíjügyek, egyéb társadalombiztosítási ellátási ügyek) kérdéseiben a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége keretében működő szolgálat biztosít tanácsadást és ügyintézést.

Pucsekné Bálint Gyöngyi

  • Telefon: 06-1-344-8895
  • Mobil: 30/631-52-32

EJI (ELŐADÓMŰVÉSZI JOGVÉDŐ IRODA)

A zeneművészek és táncművészek előadóművészi jogait képviselő Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület korábban a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége önálló belső egysége volt, 2012-től önálló egyesület. Az EJI az előadóművészek közös jogkezelő szervezetekénk begyűjti és felosztja a művészek olyan jogdíjait, amelyek a szerzői jogi törvény alapján az előadóművészeket illeti meg és ezen jogaikat a közös jogkezelés útján érvényesíthetik. Az EJI munkájában meghatározó szerepet tölt be az MZTSZ és a zenei- táncművészeti jogdíjbizottság.

Elérhetőség

1033 Budapest Vörösvári út 101

JOGTÁR

Az MZTSZ működési területét érintő, és egyéb jogszabályok elérhetősége ma már az elektronikus ügyintézés útján korlátlanul, ingyenesen a Jogtár internetes oldaláról érhető el.